Itt az ősz!

Itt az ősz!

Ha tetszett a cikk osszd meg!

„Itt van az ősz, itt van újra…”, tehát főzzünk valami jót, és nyugodjunk meg.

Ahogy a magyar mondás tartja, megjöttek az őszi szelek… Jellemzője a nedves meleg minőség, de ebből a melegből hidegbe fordul az időjárás, a nagy kiáradás után újra a visszahúzódás jön. Mint minden átmenetet a szél energia jellemzi ezeket a hónapokat.

Ha hiányunk van, pótolhatjuk keserű, és fanyar ízekkel, ha többletünk van, csökkenthetjük a sós, édes, és savanyú ízek használatával. Ha minőségekben gondolkodunk, helyezzük előtérbe az olajos, nedves, meleg, lágy minőségű ételeket, italokat.

Szeles alkatok ne egyenek mozgás közben, kutyafuttában, üljenek le nyugodtan az ételhez. Fűszerek közül javasolható a tárkony, a szurokfű és a szintén melegítő és méregtelenítő hatású borókabogyó, amelyek a kiválasztó szervekre vannak jótékony hatással. Ősszel tölthetjük fel a szervezetünk ásványi anyag raktárát dióval, mákkal, mogyoróval, hogy a téli befelé fordító időkre felkészülhessünk magvas gondolatokkal és derűs élményekkel. A szőlő magvait és héját alaposan megrágva elkerülhetjük a felfúvódást és értékes gyógyhatású rostokhoz juthatunk.

A szeles alkatoknak erősen javasolható, hogy élvezzék ki a vénasszonyok nyarát baráti társaságban.

 

A cikk a Javaslap 2012. őszi számában jelent meg.

Ha tetszett a cikk osszd meg!Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .