Hideg paradicsomleves

Hideg paradicsomleves

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hideg paradicsomleves

  • érett paradicsom
  • 1 kis zöldpaprika
  • 1 közepes uborka
  • 1 közepes hagyma
  • 3 evőkanál borecet
  • 3 evőkanál oliva-olaj
  • (eredeti recept szerint kell hozzá még fehér kenyér és fokhagyma is)
  • lehet bele bazsalikomot, oreganot tenni – óvatosan, hiszen ezek a fűszerek melegítenek.

Előző nap az érett paradicsomok egy részét felkarikázzuk, közé keverjük a kenyérdarabkákat és a fokhagymát, az ecetet, és az olivát. Másnap ezt az elegyet pürésítjük-turmixoljuk. Hozzákeverjük a többi érett paradicsomot, uborkát, paprikát, hagymát felkockázva, majd jéghideg vízzel a kívánt mennyiségre hígítjuk.

Egyszerűbb változatban az összes hozzávalót apró kockára vágjuk, majd pürésítés után öntjük fel a jéghideg vízzel, majd 3-4 órára behűtjük, hogy az ízek összeérjenek. (Ekkor nem teszünk bele kenyeret!!! De lehet hozzá pirított zsemlekockát kínálni.)

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..