Házi vaníliás cukor

Házi vaníliás cukor

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 500 g kristálycukor
  • 1 rúd vanília (figyeljünk arra, hogy jó minőségűt vásároljunk)

Szórjunk a vágódeszkára egy kevés cukrot. (Így vágás közben már a cukor magába fogadja a vanília aromáját).

A cukron vágjuk a vanília-rudat ketté, majd kaparjuk ki a magokat, és tegyük 3-4 kanálnyi cukorhoz.

A rudakat aprítsuk össze késsel.

Keverjük össze az aprított rudat és a magos cukrot a többi cukorral, majd tegyük zárható (aromatartó) edénybe. Időnként keverjük meg.

(Lustábbak a cukor egyharmadát-felét beleszórhatják aprítógépbe, és hozzáadhatják a vanília-rudat, és összedarálhatják úgy is – így rövidebb ideig fog elállni, mivel a gép a cukrot is porítani fogja.)

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..