Házi müzliszelet sütés nélkül

Házi müzliszelet sütés nélkül

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávalok:

  • 7 evőkanál gabona-pehely (zab, búza, rozs, árpa – ízlés szerint)
  • 7 evőkanál olajos mag (dió, mandula, mogyorófélék, szezámmag, napraforgó mag, tökmag)
  • 3 evőkanál méz (vagy 2 evőkanál méz és egy evőkanál lekvár)
  • fűszerezhetjük, ha szeretnénk: fahéjjal, mézeskalács fűszerkeverékkel, kardamom maggal

A müzli dúsítható aszalt gyümölcsökkel, kókuszchipsszel, mazsolával, datolyával.

Tehetünk hozzá friss gyümölcsöt is – egy közepes almát lereszelve.

Ezt a müzlit nem sütjük. Minden hozzávalót keverjünk össze, a nagyobb darabokat (pl. dió) aprítsuk durvára és úgy keverjük hozzá. A mézet langyosítsuk meg, könnyebb lesz hozzákeverni a magos keverékhez.

Amennyiben túl száraz, és nem akar összeállni, segíthetünk rajta egy evőkanál gyümölcslével: alma-, áfonya- vagy narancslével.

Terítsük ki egy sütőpapíros tepsibe, kb. másfél centi magasan, kés fokával jelöljük be a szeletek helyét, és tegyük hűtőszekrénybe.

Fél óra múlva már darabolható. Tároljuk fémdobozban.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..