Házi müzliszelet sütés nélkül

Hozzávalok:
- 7 evőkanál gabona-pehely (zab, búza, rozs, árpa – ízlés szerint)
- 7 evőkanál olajos mag (dió, mandula, mogyorófélék, szezámmag, napraforgó mag, tökmag)
- 3 evőkanál méz (vagy 2 evőkanál méz és egy evőkanál lekvár)
- fűszerezhetjük, ha szeretnénk: fahéjjal, mézeskalács fűszerkeverékkel, kardamom maggal
A müzli dúsítható aszalt gyümölcsökkel, kókuszchipsszel, mazsolával, datolyával.
Tehetünk hozzá friss gyümölcsöt is – egy közepes almát lereszelve.
Ezt a müzlit nem sütjük. Minden hozzávalót keverjünk össze, a nagyobb darabokat (pl. dió) aprítsuk durvára és úgy keverjük hozzá. A mézet langyosítsuk meg, könnyebb lesz hozzákeverni a magos keverékhez.
Amennyiben túl száraz, és nem akar összeállni, segíthetünk rajta egy evőkanál gyümölcslével: alma-, áfonya- vagy narancslével.
Terítsük ki egy sütőpapíros tepsibe, kb. másfél centi magasan, kés fokával jelöljük be a szeletek helyét, és tegyük hűtőszekrénybe.
Fél óra múlva már darabolható. Tároljuk fémdobozban.