Hajni mama almása

- 50 deka rétesliszt
- 20 deka vaj
- 1 tojás sárgája
- csipet só
- 3 deka élesztő
- 2 deci tej
- 1 kanál cukor
- 20 deka darált keksz
- alma ízlés szerint (4-5 közepes)
- 3 teáskanál fahéj
A 3 deka élesztőt felfuttatjuk a 2 deci tejben, amiben feloldottuk az egy kanál cukrot.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzátesszük a tojássárgáját.
Hozzágyúrjuk a felfutott élesztőt.
Betesszük a hűtőbe fél-háromnegyed órára pihenni.
Utána a tésztát kettévágjuk.
Kinyújtjuk tepsi méretűre, majd az egyik tésztalapot beletesszük. Megszórjuk kekszmorzsával, rátesszük a reszelt almát, amit megszórunk fahéjas cukorral.
Az almára újra kekszmorzsát szórunk, majd a 2. tésztalapot ráterítjük.
Jól megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük. (Kb. fél óra)