Hajni mama almása

Hajni mama almása

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 50 deka rétesliszt
  • 20 deka vaj
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só
  • 3 deka élesztő
  • 2 deci tej
  • 1 kanál cukor
  • 20 deka darált keksz
  • alma ízlés szerint (4-5 közepes)
  • 3 teáskanál fahéj

A 3 deka élesztőt felfuttatjuk a 2 deci tejben, amiben feloldottuk az egy kanál cukrot.

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzátesszük a tojássárgáját.

Hozzágyúrjuk a felfutott élesztőt.

Betesszük a hűtőbe fél-háromnegyed órára pihenni.

Utána a tésztát kettévágjuk.

Kinyújtjuk tepsi méretűre, majd az egyik tésztalapot beletesszük. Megszórjuk kekszmorzsával, rátesszük a reszelt almát, amit megszórunk fahéjas cukorral.

Az almára újra kekszmorzsát szórunk, majd a 2. tésztalapot ráterítjük.

Jól megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük. (Kb. fél óra)

 

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..