Hagyományos lángos

Hagyományos lángos

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 500 g BL 80 kenyérliszt, vagy BL 55 sima liszt
  • 2-2,5 deci víz – legjobb a krumpli főzővize
  • fél teáskanyálnyi só
  • 10 g élesztő
  • csipet cukor
  • 100 g főtt krumpli – elhagyható

Főzzük meg a krumplit. (Ha héjában főzzük, akkor természetesen a főzővizet nem használjuk fel!) Ha meghámozva főzzük, a vízbe ne tegyünk sót, mert bizonytalan, hogy a liszt mennyi folyadékot vesz fel, és így nem tudjuk a tésztánk sósságát szabályozni.

A megfőtt krumplit reszeljük le, vagy nyomjuk át.

A lisztet szitáljuk át, tegyük bele a sót.

Közepébe készítsünk fészket, morzsoljuk bele az élesztőt, tegyünk rá egy csipet cukrot, majd oldalról keverjünk hozzá egy kis lisztet, takarjuk le 10-15 percre.

Ha szépen felhabosodott a kovász, adjuk hozzá a lereszelt krumplit, és kezdjük el dagasztani. A vizet apránként adjuk hozzá, és jól dolgozzuk ki.

Hagyjuk a duplájára kelni.

Gyúrjuk át egy kicsit, és picit beolajozott kézzel formáljunk a tésztából kis gombócokat, ahány és amekkora lángosokat sütni szeretnénk.

Majdnem forró olajban süssük ki a lángosokat. Szedjük papírtörlőre, majd élére állítva sorakoztassuk, így nem áztatják el egymást.

Ez a tészta le is fagyasztható, ekkor előző este vegyük ki a fagyasztóból és tegyük a konyhapultra. (Nyáron elég 3-4 órával előbb kivenni.)

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..