Gyümölcsleves idénygyümölcsből

Gyümölcsleves idénygyümölcsből

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • bármilyen idénygyümölcs
  • tejszín
  • csipet só
  • egy evőkanál liszt, vagy kukoricakeményítő
  • fűszerek ízlés és alkat szerint (fahéj, szegfűszeg, ánizs, vanília)

Az idénygyümölcsöt kevés vízben megpároljuk. (Vigyázzunk arra, hogy ne főzzük túl, kivéve, ha krémleves a cél.) Tejjel a kívánt mennyiségre felengedjük. Finomíthatjuk tejszínnel. Ha a gyümölcs megkívánja, édesítsük barna cukorral. Vizes alkatok esetleg mézzel, bár a legtöbb, éretten leszedett gyümölcs kellően édes. A fűszerezéssel vigyázzunk, hogy a gyümölcs ízét ne nyomjuk el.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..