Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 500 g liszt
  • 300 g cukor
  • 300 g őrölt olajos mag
  • (100 g őrölt dió, 100 g őrölt mandula, 100 g őrölt mogyoró, vagy ízlés szerinti arányban)
  • 300 g aszalvány (100 g datolya, 100 g mazsola, 100 g aszalt szilva, vagy bármilyen, általunk kedvelt aszalvány, kandírozott gyümölcs, trópusi mix.)
  • 7 tojás fehérje
  • 100 g olvasztott vaj
  • 3 cent rum, vagy rumaromával ízesített víz, vagy gyümölcstea
  • csipet só

Az aszalványokat keverjük össze, és locsoljuk meg a rummal, vagy a gyümölcsteával, időnként keverjük meg.

A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a cukrot és a sót és az őrölt hozzávalókat – olajos magvakat.

Verjük fel a tojásfehérjéket egy csipet sóval, és vegyítsük bele a beáztatott aszalványokat.

Vajazzunk ki két gyümölcskenyér-formát, és mérsékelt tűzön süssük készre a gyümölcskenyeret.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..