Gyümölcskenyér

- 500 g liszt
- 300 g cukor
- 300 g őrölt olajos mag
- (100 g őrölt dió, 100 g őrölt mandula, 100 g őrölt mogyoró, vagy ízlés szerinti arányban)
- 300 g aszalvány (100 g datolya, 100 g mazsola, 100 g aszalt szilva, vagy bármilyen, általunk kedvelt aszalvány, kandírozott gyümölcs, trópusi mix.)
- 7 tojás fehérje
- 100 g olvasztott vaj
- 3 cent rum, vagy rumaromával ízesített víz, vagy gyümölcstea
- csipet só
Az aszalványokat keverjük össze, és locsoljuk meg a rummal, vagy a gyümölcsteával, időnként keverjük meg.
A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a cukrot és a sót és az őrölt hozzávalókat – olajos magvakat.
Verjük fel a tojásfehérjéket egy csipet sóval, és vegyítsük bele a beáztatott aszalványokat.
Vajazzunk ki két gyümölcskenyér-formát, és mérsékelt tűzön süssük készre a gyümölcskenyeret.