Gyors formakenyér

Gyors formakenyér

Ha tetszett a cikk osszd meg!

450 g teljes kiőrlésű búzaliszt

1 kávéskanál só

2 kávéskanál szárított élesztő

1 kávéskanál cukor vagy méz

4,5 dl langyos víz

Lisztet szitáljuk át, a korpát keverjük vissza.

Tegyük hozzá a sót, a cukrot vagy mézet, és a szárított élesztőt.

Adjuk hozzá a vizet, és keverjük össze.

Egy híg tésztát kapunk.

A tál tetejét meleg, nedves konyharuhával letakarjuk, és fél óráig kelesztjük.

Melegítsük elő a sütőt.

Olajozzunk ki egy vekni formát, és öntsük bele a tésztát.

Forró sütőben (220 fokon 10 percig, és 200 fokon további 20-30 percig) süssük készre.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..