Gubarúd

Gubarúd

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 700 g liszt
  • 100 g vaj
  • 25 g élesztő
  • 3 tojás sárgája
  • 1 evőkanál porcukor + 1 nagy csipet
  • 2 deci tej
  • csipet só

FONTOS minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű !

Szitáljuk át a lisztet, keverjük bele a sót és a porcukrot.

Készítsünk mélyedést a közepébe.

Morzsoljuk a közepébe az élesztőt, szórjuk meg a csipet porcukorral, és keverjünk hozzá kb. 3 kanálnyi langyos tejet.

Hagyjuk, hogy felhabosodjon.

Kezdjük el dagasztani, annyi langyos tejet hozzáadva, hogy a közepesnél lágyabb tésztát kapjunk, közben adagoljuk hozzá a tojások sárgáját is.

Ha kidagasztottuk, adjuk hozzá az olvasztott, langyos vajat, és dolgozzuk ki még egyszer, majd hagyjuk megkelni.

Ha megkelt, borítsuk deszkára, lazán gyúrjuk át, daraboljuk fel annyi részre, ahány rudat akarunk, majd sodorjuk ki kézzel rúd formára.

Rakjuk sütőlemezre, hagyjuk pihenni még fél órát, majd 180 fokon süssük készre. (kb. fél óra, sütőtől függően).

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .