Fűszervaj grillezéshez

Fűszervaj grillezéshez

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávalók:

200 g vaj

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 evőkanál aprított snidling (3 mokkáskanál szárított)

2 teáskanál őrölt füstölt pirospaprika

1 teáskanál cayenne-i bors

1 mokkáskanálnyi őrölt kömény

1 csipet őrölt citromhéj (vagy egy-két húzás a reszelővel, természetesen nem kezelt citromhéj)

A száraz fűszereket (füstölt pirospaprika, cayenne bors, őrölt kömény, citromhéj, só) keverjük jól össze. Ha szárított snidlinget használunk, azt is ide keverjük.

A lágy vajba keverjük bele a fűszereket, alaposan dolgozzuk össze.

Használhatjuk a grillen lévő húsok, zöldségek kenegetéséhez, vagy a végén egy adagot – kb. egy jó teáskanálnyi mennyiséget – rátehetünk a forró húsra, vagy zöldségre.

Sütőben sült vagy párolt zöldségeket is ízesíthetünk a fenti fűszervajjal.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..