Fűszervaj grillezéshez

Hozzávalók:
200 g vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál aprított snidling (3 mokkáskanál szárított)
2 teáskanál őrölt füstölt pirospaprika
1 teáskanál cayenne-i bors
1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
1 csipet őrölt citromhéj (vagy egy-két húzás a reszelővel, természetesen nem kezelt citromhéj)
só
A száraz fűszereket (füstölt pirospaprika, cayenne bors, őrölt kömény, citromhéj, só) keverjük jól össze. Ha szárított snidlinget használunk, azt is ide keverjük.
A lágy vajba keverjük bele a fűszereket, alaposan dolgozzuk össze.
Használhatjuk a grillen lévő húsok, zöldségek kenegetéséhez, vagy a végén egy adagot – kb. egy jó teáskanálnyi mennyiséget – rátehetünk a forró húsra, vagy zöldségre.
Sütőben sült vagy párolt zöldségeket is ízesíthetünk a fenti fűszervajjal.