Fűszeres tempura

Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 200 ml jeges víz
- 2 kávéskanálnyi só
- 1 kávéskanálnyi őrölt római kömény
- 1 kávéskanálnyi őrölt fekete mustármag
- 1 kávéskanálnyi őrölt fekete bors
- fél kávéskanálnyi őrölt chili
- fél kávéskanálnyi őrölt kurkuma
Víz helyett használhatunk sört is, a lényeg, hogy a felhasznált folyadék mindig jéghideg legyen, ettől lesz a bunda ropogós, és nem ázik el az olajban.
Van, aki dúsítja a tésztát tojással is.
Sütőpor, vagy szódabikarbóna használatánál a bunda kissé felfúvódik.
Sütéshez bő olajat használjunk.
Először daraboljuk fel a használni kívánt zöldséget, vagy készítsük elő a virágot.
Tegyük oda az olajat melegedni, és csak ekkor keverjük össze a tempurát. Gyors mozdulattal mártsuk bele a folyadékba a zöldséget, és rögtön tegyük a majdnem forró olajba. Nem kell az olajnak füstölgő forrónak lennie, de jó meleg legyen.
Vigyázzunk arra, hogy a fenti fűszerek erősen melegítőek, ízlésünknek, energetikánknak megfelelően használjuk!!!