Fűszeres szirup forralt borhoz, teához

Fűszeres szirup forralt borhoz, teához

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 7 deci víz
  • 200 g cukor
  • 3 evőkanál szegfűszeg
  • 1 evőkanál szegfűbors
  • 3 csillagánizs vagy egy teáskanálnyi ánizsmag
  • 3 nagy fahéjrúd
  • 1 kezeletlen narancs héja és leve
  • 1 kezeletlen citrom héja

Tegyük bele a vízbe a fűszereket a narancshéj és lé, valamint a citromhéj kivételével. Ha felforrt, tegyük bele a citrusok héját is és a narancs levét.

Csendes forralással forraljuk kb. 7-8 percig.

Hagyjuk langyosra hűlni, majd kiforrázott üvegekbe szűrjük le.

Adagolása forralt borhoz: általában 7 deci borhoz tegyük 2 deci szirupot, és 1-2 deci vizet, ízlés szerint.

A vizet tegyük fel melegedni, adjuk hozzá a szirupot, majd ha felolvadt, öntsük hozzá a bort, és melegítsük fel, forralás nélkül.

Adagolása teához: forrázzuk le a teafüvet, majd 2 deci teához egy teáskanálnyi szirupot keverjünk. (Ízlés szerint akár többet is, bár figyeljünk arra, hogy ne töményen használjuk – a jóból is megárt a sok.)

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..