Fűszeres pirított tökmag

Fűszeres pirított tökmag

Ha tetszett a cikk osszd meg!

100 g tökmag
1 teáskanál füstös paprika
1 nagy csipet cayenne-bors, vagy chili pehely
3 nagy csipet só
1 evőkanál ghí, vagy olaj

Béleljünk ki egy lapos tepsit (gáztepsi) sütőpapírral.
Gyors változatnál keverjük össze a ghível a füstös paprikát, a cayenne borsot, és a sót.
A tökmagot száraz serpenyőben kezdjük el pirítani, és ha már pattog, akkor keverjük hozzá a fűszeres ghít, és állandó kevergetés közben pirítsuk egy kicsit tovább, nagyon vigyázzunk, hogy a paprika meg ne égjen, mert akkor keserű lesz!!!
Ha kész, terítsük szét a fűszeres magokat a sütőpapíron, és hagyjuk kihűlni.

Sütőben is készíthetjük, ekkor keverjük el a ghíben a füstös paprikát, a cayenne borsot és a sót.
Forgassuk hozzá a tökmagot nagyon alaposan, hogy mindenhol bevonja a magokat.
Terítsük szét a sütőpapíron, majd gyakran kevergetve süssük szép pirosra – vigyázat, a paprikától eleve piros!!! – Kb. 35-45 perc.
Hagyjuk kihűlni.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..