Fűszeres kovászos uborkaleves

Fűszeres kovászos uborkaleves

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 12 kovászos uborka levével együtt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dl joghurt
  • 3 evőkanál tejszínes torma (ha gyerek is eszik belőle, akkor kevesebbet tegyünk bele, elég lesz egy evőkanálnyi is)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem és/vagy
  • 1 csokor kapor
  • 3 teáskanálnyi extra szűz olívaolaj
  • só, bors

A kovászos uborkákat vágjuk kockákra.

A tejfölt, joghurtot, tejszínes tormát keverjük össze, nyomjuk bele a fokhagymákat.

Keverjük bele a zöldfűszereket – petrezselymet és/vagy kaprot. Sózzuk, borsozzuk.

Locsoljuk meg az extra szűz olívaolajjal (érdemes extra szűz olajat használni, hiszen ez egy nyers leves)

Tegyük bele az uborka-kockákat, és engedjük fel az uborkalével. Hígíthatjuk ízlés szerint hideg ásványvízzel.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..