Fűszerek ízeinek megőrzése

Fűszerek ízeinek megőrzése

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Eljött a nyár ízeinek betakarítása, megőrzése télire. Ez remek alkalom arra, hogy fűszeres sókat, olajokat, keverékeket készítsünk – akár még a karácsonyra is előretekintve, egy csinos kis üvegbe ajándéknak elkészítve.  A nyáresti bulikról megmaradt borosüvegeket mossuk és forrázzuk ki.

Gondoljuk át, hogy az elkészült fűszeres olajat mire kívánjuk felhasználni, úgy válasszuk meg az ízeket hordozó olajat. Ha salátára, mártogatósokhoz, tésztákhoz kívánjuk felhasználni, úgy előnyösebb választás az olíva olaj. Sütéshez, pácoláshoz jó a napraforgó olaja is. Ha napon érlelt olajat készítünk, így az üveg legyen átlátszó. Ha sötét helyet kíván az érlelés, úgy lehet sötét – barna, zöld – üveget is használni.

A fűszernövények gyógyhatásairól további információk nyerhetőek dr. Kmeth Sándor Herbárium című könyvéből, hiszen a legtöbb fűszernövény egyben gyógynövény is.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..