Fenyőméz

Fenyőméz

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 21 db fenyőrügy (luc-, vörös-, ezüst-, erdei-, jegenyefenyő)
  • 0,5 kg tetszőleges méz (virág, akác)

A fenyőrügyeket akkor szedjük, amikor kipattantak, friss zöldek, és nem kezdenek el befásulni. A rügyeket tegyük bele a mézbe, zárjuk le és tegyük ki a napra. A kivonási folyamat elég hosszú, 2-3 hónap is eltelhet, míg megkóstolhatjuk a saját fenyőmézünket. Ekkor szűrjük át egy másik üvegbe. A mézzel bevont fenyőrügyekkel ízesíthetünk teákat

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .