Felhőkenyér

Felhőkenyér

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 3 tojás
  • 400 g krémsajt
  • negyed teáskanálnyi sütőpor
  • 1 teáskanálnyi cukor – elhagyható
  • csipet só

A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot.

A tojássárgáját keverjük ki a krémsajttal, a cukorral és a sütőporral.

Keverjük bele óvatosan a felvert fehérjét.

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

Egy sütőpapírral bélelt tepsire kenjünk lapos köröket, és kb. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

A sütőből kivéve keménynek tűnik, mint egy habcsók, a levegő páratartalmának köszönhetően hamar megpuhul.

Kitűnő szendvicsalap – glutén és szénhidrátmentes

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..