Egészben sült fokhagyma

Egészben sült fokhagyma

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávalók:

  • fokhagyma egészben
  • olívaolaj
  • só, bors

A fokhagyma tetejéről vágjunk le egy kis részt, kb. egy negyedet.

Ültessük sorban egy tepsibe.

Minden fej tetejére csorgassunk egy kis olívaolajat.

Sózzuk, borsozzuk.

Ha a gerezdek az olajat beszívták, locsoljunk még rá egy kevés olajat.

Fedjük le szorosan alufóliával.

Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon kb. egy órán át.

Akkor jó, ha a fokhagyma-gerezdek aranybarnák, és krémesen lágyak lettek.

Nyomkodjuk ki a héjából a gerezdeket, és a tepsi alján összegyűlt olajjal együtt tegyük tiszta befőttesüvegbe.

 

Hűtőben, lezárva akár két hétig is eláll.

 

Adhatjuk krumplipüréhez, polentához.

Kenhetjük vaj helyett szendvicsalapnak.

Fűszerezhetjük a párolt zöldségeket.

Adhatjuk salátaöntetekhez.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..