Cukorszirup

Cukorszirup

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Még nagy meleg előtt, a reggeli vagy esti órákban érdemes egy nagyobb adagot elkészíteni. A kamrában hónapokig eláll, bármikor tudunk belőle a limonádénkba önteni, de ízesíthetjük a kávénkat is vele.

  • 1000 g cukor
  • 1 liter víz

A cukorra öntsük rá a vizet, keverjük fel, és kezdjük el melegíteni. Nagyon vigyázzunk, a forró cukor nagyon komoly égési sérüléseket okozhat!!!

Amennyiben csak 3 percig főzzük, így hígabb szirupot kapunk, ha pedig 15 percig főzzük lassú gyöngyözéssel, úgy sűrűbb lesz a szirup. Készítsük el tetszésünk szerint. Amennyiben már jó az állaga, töltsük – nagyon-nagyon óvatosan – sterilizált üvegekbe, zárjuk le. Érdemes az üvegeket egy tepsibe felsorakoztatni, majd óvatosan köréjük önteni forró vizet, így az üvegeket sem éri sokként a beleöntött forró szirup.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..