Csirkés rakott brokkoli

- 400 g brokkoli
- 250 g csirkemell-filé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál ghí
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanálnyi mustár
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 50 g reszelt sajt (gouda, edami, trappista)
- 1 csipet szerecsendió
- só, bors
A brokkoli-rózsákat félig főzzük meg. (kb. 5 perc alatt)
Szárjük le.
Csirkemellet csíkozzuk fel, majd sózzuk és borsozzuk.
Hevítsük fel a ghít, és pirítsuk meg rajta a csirkemellet, reszeljük bele az egyik gerezd fokhagymát is.
A tojásokat habarjuk el, keverjük a tejfölbe, ízesítsük a másik gerezd fokhagymával, a mustárral, a csipet szerecsendióval.
Egy tűzálló tálat vékonyan kenjük ki, és szórjuk be zsemlemorzsával.
Tegyük rá a csirkemellet, majd a brokkolikat.
Öntsük már a mártást, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Forró sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg, illetve amíg a sajt megpirul.