Csirkés rakott brokkoli

Csirkés rakott brokkoli

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 400 g brokkoli
  • 250 g csirkemell-filé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ghí
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanálnyi mustár
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 50 g reszelt sajt (gouda, edami, trappista)
  • 1 csipet szerecsendió
  • só, bors

A brokkoli-rózsákat félig főzzük meg. (kb. 5 perc alatt)

Szárjük le.

Csirkemellet csíkozzuk fel, majd sózzuk és borsozzuk.

Hevítsük fel a ghít, és pirítsuk meg rajta a csirkemellet, reszeljük bele az egyik gerezd fokhagymát is.

A tojásokat habarjuk el, keverjük a tejfölbe, ízesítsük a másik gerezd fokhagymával, a mustárral, a csipet szerecsendióval.

Egy tűzálló tálat vékonyan kenjük ki, és szórjuk be zsemlemorzsával.

Tegyük rá a csirkemellet, majd a brokkolikat.

Öntsük már a mártást, és szórjuk meg reszelt sajttal.

Forró sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg, illetve amíg a sajt megpirul.

 

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..