Brokkolis pesto

Brokkolis pesto

Ha tetszett a cikk osszd meg!

 

  • egy fej brokkoli kb. 500 g
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék héj nélküli tökmag
  • 100 g parmezán
  • olíva
  • só, bors

Főzzük meg a brokkolit roppanósra. (Érdemes a főzővízből egy picit, kb. egy decinyit tartalékolni.)

Száraz serpenyőben pirítsuk meg a tökmagot.

Csepegtessük le a brokkolit, tegyük turmixgépbe, reszeljük rá a sajtot.

Tegyünk hozzá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és turmixoljuk össze.

Szórjuk bele a tökmagot is, és az olaj mennyiségével állítsuk be a pesto sűrűségét.

A parmezánt lecserélhetjük márványsajtra, vagy akár füstölt sajtra is. Így picit más íz-kombinációt kapunk.

Tálalhatjuk spagettivel.

Ha a pestot picit hígabbra készítjük, lehet mártogatós is zöldségekhez

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..