Boszorkánypogácsa (Huszárcsók)

- 300 g liszt
- 100 g cukor
- 200 g vaj
- 100 g dió, vagy mogyoró, esetleg mandula
- pikáns lekvár
- csipet só
- 2 tojás
A tojásokat válasszuk szét.
A dió felét daráljuk finomra.
Lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a cukrot, a csipet sót, a darált diót.
Adjuk a tésztához a tojások sárgáját, majd a hideg, kockákra vágott vajat.
Gyúrjunk belőle tésztát, és tegyük a hűtőben picit pihenni – főleg azért, hogy a vaj hűljön vissza.
Közben a maradék diót vágjuk durvára (vagy csapkodjuk meg a sodrófával).
A tojásfehérjéket verjük fel lazán villával.
A tésztából tegyünk diónyi darabokat a sütőlemezre, vagy a tepsibe, picit nyomjuk le.
Egy fakanál nyelével óvatosan nyomjunk lyukat a halmok közepére.
Körben kenjük meg a felvert tojásfehérjével, és szórjuk meg a darabos dióval.
180 fokon süssük kb. 10-12 percig, figyeljünk oda, nehogy a dió megégjen.
Még melegen tegyünk a mélyedésekbe lekvárt.