Boszorkánypogácsa (Huszárcsók)

Boszorkánypogácsa (Huszárcsók)

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 300 g liszt
  • 100 g cukor
  • 200 g vaj
  • 100 g dió, vagy mogyoró, esetleg mandula
  • pikáns lekvár
  • csipet só
  • 2 tojás

A tojásokat válasszuk szét.

A dió felét daráljuk finomra.

Lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a cukrot, a csipet sót, a darált diót.

Adjuk a tésztához a tojások sárgáját, majd a hideg, kockákra vágott vajat.

Gyúrjunk belőle tésztát, és tegyük a hűtőben picit pihenni – főleg azért, hogy a vaj hűljön vissza.

Közben a maradék diót vágjuk durvára (vagy csapkodjuk meg a sodrófával).

A tojásfehérjéket verjük fel lazán villával.

A tésztából tegyünk diónyi darabokat a sütőlemezre, vagy a tepsibe, picit nyomjuk le.

Egy fakanál nyelével óvatosan nyomjunk lyukat a halmok közepére.

Körben kenjük meg a felvert tojásfehérjével, és szórjuk meg a darabos dióval.

 

180 fokon süssük kb. 10-12 percig, figyeljünk oda, nehogy a dió megégjen.

Még melegen tegyünk a mélyedésekbe lekvárt.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..