Borleves

Borleves

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 5 dl édes fehér bor
  • 3 dl víz
  • 5 tojás sárgája
  • 2 rúd fahéj
  • 3 szem szegfűszeg
  • fél vanília-rúd
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • csipet só

Reszeljük le a citrom héját és nyomjuk ki a levét.

Tegyük fel a vizet és a bor felét a tűzre a fűszerekkel, és főzzük 5-7 percig.

Válasszuk szét a tojásokat, és a sárgáját keverjük egy picit habosra.

Keverjük hozzá a bor másik felét.

A fűszeres bort óvatosan, kezdetben kanalanként keverjük a tojássárgás borhoz, majd a tegyük az egészet tűzre, és óvatosan sűrítsük be.

Van, aki tesz bele tejszínt is.

Tálalhatjuk habgaluskával. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük habbá, és meleg tejben főzzük a kanállal kiszaggatott galuskákat oldalanként kb. 2 percig. Nem jó a levesbe belefőzni, mert a galuskából lepotyogó habrészektől nem lesz szép tiszta a levesünk.

Ezt még turbózhatjuk úgy, hogy szakácsfáklyával egy picit megpirítjuk a kifőtt galuskákat.

Megszórhatjuk a levest pirított mandulaforgáccsal is.

 

 

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..