Bodzavirág-leves

Bodzavirág-leves

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 7 bodzavirág-tányér
  • 7 deci víz
  • 1 deci bodzaszörp
  • 2 deci tejszín
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • fél citrom leve
  • 2 tojás sárgája
  • 1 marék mazsola (ha aranymazsolát használunk, szebb lesz a leves)
  • 3 evőkanál méz – elhagyható
  • csipet só

A bodzavirágokat a vízben a citrommal együtt felforraljuk, majd állni hagyjuk.

A tojássárgákat az étkezési keményítővel, a sóval, a mézzel, a tejszínnel és a tömény bodzaszörppel összekeverjük.

Leszűrjük a citromos bodzalét, (ha habgaluskával szeretnénk tálalni, akkor ebbe a leszűrt bodzalébe szaggassuk bele a habgaluskákat, majd mindkét oldalukat egy-egy percig főzzük, majd szűrőkanállal szedjük ki) összekeverjük a tojásos keverékkel, beletesszük a mazsolát, és óvatosan összemelegítjük.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..