Bodzavirág-leves

- 7 bodzavirág-tányér
- 7 deci víz
- 1 deci bodzaszörp
- 2 deci tejszín
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- fél citrom leve
- 2 tojás sárgája
- 1 marék mazsola (ha aranymazsolát használunk, szebb lesz a leves)
- 3 evőkanál méz – elhagyható
- csipet só
A bodzavirágokat a vízben a citrommal együtt felforraljuk, majd állni hagyjuk.
A tojássárgákat az étkezési keményítővel, a sóval, a mézzel, a tejszínnel és a tömény bodzaszörppel összekeverjük.
Leszűrjük a citromos bodzalét, (ha habgaluskával szeretnénk tálalni, akkor ebbe a leszűrt bodzalébe szaggassuk bele a habgaluskákat, majd mindkét oldalukat egy-egy percig főzzük, majd szűrőkanállal szedjük ki) összekeverjük a tojásos keverékkel, beletesszük a mazsolát, és óvatosan összemelegítjük.