Bodzafánk

Bodzafánk

Ha tetszett a cikk osszd meg!

A bodzafánknál a bodzavirágot mártsuk palacsinta-, vagy sörtésztába, és forró olajban süssük aranybarnára. Ilyenkor hagyjunk egy kis szárat a virágtányérok végén, így könnyebb lesz a tésztába beleforgatni, illetve az olajba belehelyezni. Tálalás előtt a szárrészt vágjuk le.

A virágporral telített virágokat áztassuk ki vízben – kb. egy-másfél órán keresztül – és az így nyert muskotályos illatú esszenciát használhatjuk krémekhez, fagylaltok készítéséhez.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .