Bodza-szörp télire

Bodza-szörp télire

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávalók:

  • sok bodzavirág
  • 3 citrom felszeletelve
  • 3 kiló kristálycukor
  • 1 doboz citrompótló borkősav, vagy 3 púpos evőkanál citromsav

 

A bodzavirágokat öntsük fel vízzel, hogy jól ellepje, karikázzuk bele a citromokat, és tegyük egy napra hűvös helyre. Minél több virágpor van a bodzán, annál finomabb, aromásabb szörp készíthető belőle.

Másnap szűrjük le, és jól nyomkodjuk ki a virágokat.

A vizet tegyük fel főni, tegyük bele a kristálycukrot, és a citrompótló borkősavat, és óvatosan forraljuk fel.

Töltsük csírátlanított üvegekbe, majd tegyük száraz dunsztba. Ha kihűltek, mehetnek a kamra polcára.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..