Bodza-szörp télire cukorsziruppal

Bodza-szörp télire cukorsziruppal

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávalók:

  • 2 liter víz
  • 1 kiló kristálycukor
  • 30 g citromsav
  • 3 citrom reszelt héja, és kicsavart leve

Tegyük fel a vizet egy lábasba, keverjük bele a cukrot, hogy felolvadjon. Forraljuk fel, a keletkező habot szedjük le szűrőkanállal.

Vegyük lejjebb a lángot, és forraljuk be majdnem a felére.

Villával szedjük le a virágokat a kis zöld szárakról, keverjük bele a szirupba, tegyük bele a citromsavat, a citromok reszelt héját és a kifacsart levet.

Másnap szűrjük le, és tegyük csírátlanított üvegekbe, és mehet a kamrába.

(Másnap már nem kell újraforralni!!!)

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..