Bajor krumplisaláta

Bajor krumplisaláta

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 1 kg krumpli nem szétfövő, salátának való, legjobb a kifli-krumpli
  • 3 dl zöldségleves
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 2 teáskanálnyi mustár (lehet pikáns, csípős is)
  • 3 evőkanál borecet
  • só, bors
  • Tálaláskor tehetünk a tetejére egy kis snidlinget, vagy karikára vágott újhagymát.

A krumplikat főzzük meg enyhén sós vízben.

Közben melegítsük meg a zöldséglevest (lehet húsleves is)

Ha felforrt a zöldségleves, zárjuk el a lángot, majd keverjük bele a hagymát, a mustárt, a borecetet, sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.

Ha megfőtt a krumpli, hámozzuk meg, és vágjuk vékony szeletekre.

Tegyük a tálalótálba, és öntsük rá az öntet egy részét.

Alaposan keverjük össze. Ha a krumpli a levet beszívta, öntsünk rá további öntetet, közben kóstoljuk meg, hogy elég sós-e.

Legfinomabb, hogy áll 2-3 órát, és szobahőmérsékletű.

 

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..