Baconös kelkáposzta-krémleves

Baconös kelkáposzta-krémleves

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 1-2 csipet só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet bacon
  • 3 evőkanál olaj
  • 1-2 csipet bors
  • 1 evőkanál vaj
  • fél teáskanál majoranna
  • 1 db burgonya
  • 2-3 evőkanál dió
  • 5 dl alaplé
  • fél teáskanál őrölt római kömény
  • fél fej kelkáposzta

A vajat és az olajat alacsony tűzön összeolvasztom egy lábosban. Megpirítom rajta a felkockázott bacont, majd rádobom a vöröshagymát, finoman sózom. Puhára dinsztelem, majd ráreszelem a fokhagymát, fűszerezem köménnyel és további fél percig pirítom. Ráborítom a burgonyát, felöntöm az alaplével és fedő alatt felforralom. Ha már forr, beleteszem a kockázott káposztaleveleket, megsózom és 10-12 perc alatt puhára főzöm őket. A végén pürésítem. A maradék bacont ropogósra sütöm és a pirított dióval együtt a leves tetejére szórom.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..