Baconös kelkáposzta-krémleves

- 1-2 csipet só
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 szelet bacon
- 3 evőkanál olaj
- 1-2 csipet bors
- 1 evőkanál vaj
- fél teáskanál majoranna
- 1 db burgonya
- 2-3 evőkanál dió
- 5 dl alaplé
- fél teáskanál őrölt római kömény
- fél fej kelkáposzta
A vajat és az olajat alacsony tűzön összeolvasztom egy lábosban. Megpirítom rajta a felkockázott bacont, majd rádobom a vöröshagymát, finoman sózom. Puhára dinsztelem, majd ráreszelem a fokhagymát, fűszerezem köménnyel és további fél percig pirítom. Ráborítom a burgonyát, felöntöm az alaplével és fedő alatt felforralom. Ha már forr, beleteszem a kockázott káposztaleveleket, megsózom és 10-12 perc alatt puhára főzöm őket. A végén pürésítem. A maradék bacont ropogósra sütöm és a pirított dióval együtt a leves tetejére szórom.