Aszaltszilva leves

Aszaltszilva leves

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 300 g aszaltszilva
  • 100 g cukor
  • 3 evőkanál sűrű szilvalekvár
  • 2 deci tejszín
  • 3 fahéjrúd
  • 12 szem szegfűszeg
  • 1 húzásnyi reszelt szerecsendió
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só

ínyenceknek: 3 filter fahéjas szilva gyümölcstea

1 korty szatmári szilvapálinka

Egy liter forró vízzel forrázzuk le a teafiltert, hagyjuk állni 8 percig.

Vegyük ki a filtert, és áztassuk bele az aszalt szilvát, majd kb. 10 perc múlva tegyük bele a fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt citromhéjat, és a csipet szerecsendiót, tegyük fel főni.

Ha a szilva megpuhult, egy részét vegyük ki, turmixoljuk össze, majd keverjük bele a szilvalekvárt, és a tejszínt, majd ezt a keveréket öntsük vissza a levesbe és forraljuk össze.

A legvégén mehet bele a pálinka – amennyiben gyerekek nem esznek a levesből.

Aki nem akar a gyümölcsteával bíbelődni, hagyja ki ezt a lépést, és kezdheti rögtön az aszaltszilva főzésével.

 

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..