Árpatea

Árpatea

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávalók:

fél liter víz

egy evőkanál pirított árpa

Az árpát alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra.

Vastag aljú edényben, lassan pirítsuk meg az árpaszemeket, majd öntsük fel vízzel, és lassú tűzön főzzük 10-15 percig.

Nagyobb mennyiségben is piríthatunk árpát, és üvegedényben tárolhatjuk.

Ez a tea antidioxánsokban és nyomelemekben gazdag.

Antibakteriális hatású, vértisztító.

Javítja az emésztést és a belek működését.

 

A japán ezt a teát Boricha néven kedvelik.

 

Sebestyén Szilvia Makrobiotika című könyvében az alábbi recept szerepel:

Hozzávalók:

4 evőkanál árpa és 4 csésze tisztított víz

Az árpát alaposan átmossuk, majd szárazon aranybarnára pirítjuk.  A kihűlt árpát felforraljuk a tisztított vízben, és kb. 20 percig főzzük, majd leszűrve fogyasztjuk, amilyen forrón csak tudjuk.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..