Almával rakott kalács (Zemlovka – cseh recept)

Almával rakott kalács (Zemlovka – cseh recept)

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál mazsola
  • 500 szikkadt kalács
  • 3 nagy alma vékonyan felszeletelve
  • Tejsodó hozzávalói:
  • 6 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 120 g puha vaj
  • 100 g cukor
  • 3 tojás

A tejszínt és a tejet forraljuk fel a vanília magjaival.

Habosítsuk fel a vajat a cukorral, és lassan adjuk hozzá a vaníliás tejet.

Az almákat csumázzuk ki, és vágjuk vékony szeletekre.

Kenjünk ki vajjal egy sütőtálat, és rakjuk le a kalácsokat.

Öntsük rá a tejsodó felét.

Rendezzük el a kalácsokon az almát, szórjuk rá a mazsolát. Ízlés szerint tehetünk az almára egy kevés fahéjat is.

Tegyük az almás rétegre a következő kalácsréteget, és öntsük rá a sodó másik felét.

Előmelegített, 180 fokos sütőbe tegyük, és kb. fél óra alatt süssük aranybarnára.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..