Almás-diós pite

Hozzávalók:
300 g vaj
300 g natúr krémsajt
200 g cukor
500 g liszt + a nyújtáshoz
csipet só
Töltelék:
800 g reszelt alma
100 g darált dió
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál őrölt fahéj
100 g cukor
3 evőkanál darált keksz
3 evőkanál baracklekvár
Tepsiméret: 20×30
A vajat keverjük a cukorral és a krémsajttal habosra.
A liszthez adjuk hozzá a sót, és adjuk a kihabosított vajas krémhez.
Gyúrjuk tésztává, vágjuk ketté, és pihentessük a hűtőben minimum fél órát, de egy éjszakát is lehet.
Reszeljük le az almát, és nyomkodjuk ki.
Adjuk hozzá a cukrot, a darált diót, a fahéjat, a darált kekszet, a citromhéjat.
Az első tésztagombócot nyújtsuk ki a tepsink méretére, tegyük bele, majd 170 fokon süssük elő kb. 15 perc alatt.
A színe legyen aranybarna, és hűtsük ki langyosra.
Kenjük meg a baracklekvárral.
Kenjük rá a tölteléket, majd borítsuk be a másik, kinyújtott tésztalappal.
Szurkáljuk meg, és 170 fokon süssük aranybarnára, kb. 20-25 perc alatt.