Almás-diós pite

Almás-diós pite

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávalók:

300 g vaj

300 g natúr krémsajt

200 g cukor

500 g liszt + a nyújtáshoz

csipet só

Töltelék:

800 g reszelt alma

100 g darált dió

1 citrom reszelt héja

1 teáskanál őrölt fahéj

100 g cukor

3 evőkanál darált keksz

3 evőkanál baracklekvár

Tepsiméret: 20×30

A vajat keverjük a cukorral és a krémsajttal habosra.

A liszthez adjuk hozzá a sót, és adjuk a kihabosított vajas krémhez.

Gyúrjuk tésztává, vágjuk ketté, és pihentessük a hűtőben minimum fél órát, de egy éjszakát is lehet.

Reszeljük le az almát, és nyomkodjuk ki.

Adjuk hozzá a cukrot, a darált diót, a fahéjat, a darált kekszet, a citromhéjat.

Az első tésztagombócot nyújtsuk ki a tepsink méretére, tegyük bele, majd 170 fokon süssük elő kb. 15 perc alatt.

A színe legyen aranybarna, és hűtsük ki langyosra.

Kenjük meg a baracklekvárral.

Kenjük rá a tölteléket, majd borítsuk be a másik, kinyújtott tésztalappal.

Szurkáljuk meg, és 170 fokon süssük aranybarnára, kb. 20-25 perc alatt.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..