Akácszörp

Akácszörp

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • Akácvirág-szirom jó sok (minél több, annál finomabb)
  • 2 kg cukor
  • 3 dkg citromsav (legtisztább a gyógyszertári, érdemes onnan beszerezni)
  • 1 kiskanál szalicil

A 2 kg cukorból 2 liter vízzel szirupot főzünk. Amikor langyosra hűlt, keverjük bele óvatosan a lecsipegetett virágokat. Tegyük félre, könnyű ruhával takarjuk le, és időnként megkeverve hagyjuk kb. 5-6 órát ázni. Szűrjük le a szörpöt, majd vegyünk ki belőle egy keveset, abban oldjuk fel a citromsavat, majd a felolvadt citromsavat öntsük a szörphöz és keverjük össze. Töltsük tiszta üvegekbe. Az üvegek tetejét fedjük be egy réteg celofánnal, erre tegyünk egy késhegynyi szalicilt, majd borítsunk rá még egy réteg celofánt, és kössük le. Aki akarja, még a kupakot is rácsavarhatja a celofánra.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .