Mézes kocka

A tésztához:
- 380 g liszt
- 300 g cukor
- 50 g vaj
- 1 tojás
- 3 evőkanál méz
- 1 deci tej langyosan
- 1 késhegynyi szalakáli
A mázhoz:
- 200 g vaj
- 250 g porcukor
- 4 evőkanál kakaó
- 3 evőkanál tej
- 6 evőkanál rum (ha a rumot kihagyjuk, akkor a tej mennyiségét növeljük)
A mézet, tojást és a cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá a langyos tejet is.
Adjuk hozzá a szalakális lisztet is, és keverjük össze.
A tepsit vajazzuk ki, szórjuk ki liszttel, és öntsük a tésztát bele.
Hideg sütőben kezdjük el sütni, közepes lángon kb. 30 perc kell neki.
A süti kemény lesz, ne ijedjünk meg, és a sütés alatt szaga van (nem illata. Gyermekeim nemes egyszerűséggel büdös mézesnek hívták.)
Langyosan kockázzuk fel nem túl nagy kockákra, és mártogassuk a mázba. Tegyük fémdobozba, és minimum egy hétig hagyjuk állni hűvös helyen. Még jobb, ha 10 nap-két hétig áll.