Mézes kocka

Mézes kocka

Ha tetszett a cikk osszd meg!

A tésztához:

  • 380 g liszt
  • 300 g cukor
  • 50 g vaj
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 1 deci tej langyosan
  • 1 késhegynyi szalakáli

A mázhoz:

  • 200 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 4 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál tej
  • 6 evőkanál rum (ha a rumot kihagyjuk, akkor a tej mennyiségét növeljük)

A mézet, tojást és a cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá a langyos tejet is.

Adjuk hozzá a szalakális lisztet is, és keverjük össze.

A tepsit vajazzuk ki, szórjuk ki liszttel, és öntsük a tésztát bele.

Hideg sütőben kezdjük el sütni, közepes lángon kb. 30 perc kell neki.

A süti kemény lesz, ne ijedjünk meg, és a sütés alatt szaga van (nem illata. Gyermekeim nemes egyszerűséggel büdös mézesnek hívták.)

Langyosan kockázzuk fel nem túl nagy kockákra, és mártogassuk a mázba. Tegyük fémdobozba, és minimum egy hétig hagyjuk állni hűvös helyen. Még jobb, ha 10 nap-két hétig áll.

 

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..